OKtay Ustam


Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Çorba Tarifleri

Tencereye tereyağını ve sıvıyağını döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğanı, sarımsağı ve patatesi ilave ederek kavuruyoruz...
Kişnişli Patates Çorbası Tarifi

Tencereye tereyağını ve sıvıyağını döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğanı, sarımsağı ve patatesi ilave ederek kavuruyoruz. Kavurduktan sonra sıcak suyunu ve et suyunu koyarak çorbayı kaynatıyoruz.



 
Kişnişli Patates ÇorbasıTarifi
 
Malzeme Listesi
 

2 Patates
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşık Tereyağı
1 Su Bardak Et Suyu
Sıvıyağ
Tuz
Su
Terbiyesi İçin:
1 Kase Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşık Un
Üzeri İçin:
Kişniş

 
Hazırlanışı:
 

Tencereye tereyağını ve sıvıyağını döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğanı, sarımsağı ve patatesi ilave ederek kavuruyoruz. Kavurduktan sonra sıcak suyunu ve et suyunu koyarak çorbayı kaynatıyoruz.

Terbiyesi için, kasenin içerisine yumurta sarısını alıyoruz. Üzerine unu ve yoğurdu dökerek çırpıyoruz. Önce soğuk suyla sonrada sıcak suyla kıvamını açıyoruz.

Çorbayı el blendırı ile eziyoruz. Terbiyeyi karıştırarak tencerenin içerisine ilave diyoruz. Üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis ediyoruz.

 
Etiketler: Bu tarifi arama motorunda nasıl bulurum
 
yesil elma, kure.tv, oktay usta, oktayusta, yemek tarifleri, yemek nasil hazirlanir, oktayustam.com, oktay usta resmi web sitesi, ramazan yemek tarifleri, çorba tarifleri, kişnişli çorba tarifi, kişniş nedir, kişnişli yemek tarifleri, kişniş çorbası nasıl hazırlanır, pratik çorba tarifleri, kolay çorba tarifleri, patates çorbası tarifi, patatesli yemek tarifleri, patates çorbası nasıl hazırlanır
 
Yemek Sözlüğü: Kadayıf Nedir?
 

Kadayıf; Şeker şerbetiyle pişirilip tatlı yapılmak üzere çeşitli şekillerde dökülmüş hamurdan yapılan, tatlı olarak tüketilen çeşitli biçimlerde üretilen bir hamur çeşididir. Genelde hamurun tel tel akıtılarak bir zeminde fabrikasyon şeklinde üretilmesiyle elde edilir.

Daha çok doğu anadolu ve Erzurum bölgesinde tüketilir. En meşhur kullanımları tel kadayıf, yassı kadayıf, yapılan tatlılar ise kadayıf dolması, burma kadayıf, ekmek kadayıfı, yassı kadayıf biçiminde olanlardır.

Ekmek kadayıfı; Yassı, daire şeklinde olup birbiri üstüne ikisi birlikte ve koyu şerbetle büyük tabakta pişirilerek arasına kaymak konulan cinsi.

Yassı kadayıf; Ufak daire şeklinde olup yumurta ile tavada pişirileni. 


Geri      Ana Sayfa      
#


Geriİleri
#

#
Yorum Ekle
Adınız Soyadınız
 
Email Adresiniz
Yorumunuz

Yorumlar
1
sitenizden tarif alamıyoruz hep reklamlar çıkıyo mesala bir çorbanın tarifini almak için tıkladığımda sitenizi reklam kaplıyo bilginize
BAHAR YAVUZ|09 Ağustos 2012 Perşembe Saat : 13:56
#



Magazin Haberleri
Sitene Tarif Ekle
Tarifini Gönder
Oktay Usta Haberler
anne cocuk sagligi

oktayustam.com Webutation

yemek tarifleri, pratik yemek tarifleri, kolay yemek tarifleri,
pasta tarifleri, süper yemek tarifleri DMCA.com

yemek tarifleri, pasta tarifleri, bayram yemekleri, kurban tarifleri, terayağlı yemek tarifleri, oktay usta yemek tarifleri, süper yemek tarifleri, türk yemekleri, türk yemek tarifi, kurabiye tarifleri, pasta tarifi, yemek tarifi, kurabiye tarifi, öğrenci yemekleri